Konserverad frukt på burk

Eftersom jag skrev ut på T-shirt papper (för ljusa tyger) igår och det fick plats med så mycket mer på samma blad, passade jag på att ordna med lite tygetiketter till burkarna ovan.

Recepten finns här:

Rabarber- och persikomarmelad

Melon- och persikomarmelad

För själva konserveringen följde jag dessa anvisningar  på Lotta Brincks matblogg. Nja, så gott som i alla fall. Punkt två gjorde jag lite annorlunda (använde istället: ugnen 100 grader).

Jo, om någon nu önskar följa samma recept och därför kan och vill använda samma utskrifter, är det bara att hojta till. I så fall sammanställer jag dem lite mer ordnat i en pdf-fil och lägger ut en länk här.

PS Det stod aldrig i recepten att man skulle skala persikorna. Undrar just om man skulle ha gjort det? Melonsylten min har nämligen inte alls samma färg som på bilden i receptet.

Advertisements
This entry was posted in Glasburkar, Matnyttigt. Bookmark the permalink.

5 Responses to Konserverad frukt på burk

  1. Sanna says:

    Åhh! Skitsnyggt alltså!! =) Me like!

  2. susanne says:

    Är det stämplar du har använt på tyg och även till tröjan till Juli utmaningen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s