Onaturligt naturliga ting

trädsvamp2Om det ändå vore så väl att kantareller kunde växa synliga på träd, som de här skönheterna. Ja, tänk om man kunde plocka ätlig svamp i klasar, uppflugen på en stege. Det vore en mykologisk vinst för en svampblind människa som jag. Lat är jag också.. det är ju knappt ens att jag orkar kröka rygg för ett upphittat litet mynt. Fasligt stilig är den hur som haver, denna kör av svampar på gammal björk, med ett par sångsolister som tycks sjunga så långt struparna bär.

Advertisements
This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

7 Responses to Onaturligt naturliga ting

 1. såg också en sån samling av svampar fast på ett träd som hade rankat ner. jag har aldrig sätt något liknande förr. Är det en ny sorts svamp?

 2. Miri says:

  Gullig liten kör det där, fast dom är ju inte så hälsosamma för trädet. Jag har i flera år tänkt att man borde gå en svampkurs och lära sej vilka som är ätliga, svamp är mer lättplockat än bär för mej som också är för lat (eller har för ont i ryggen) för att kuta omkring dubbelvikt i skogen. Än har det dock inte blivit nån svampkurs, men efter lite googlande gissar jag i alla fall att det här kan vara en variant av honungsskivling, för dom växer så där i klungor på träd och stubbar.

  • lopplisa says:

   Ja, vad det verkar har du rätt, både i svampsort och att det rent av är skadligt för trädet. Tråkigt för björken!! 😦 Annars skrivs det mest att stubbar angrips, men här sitter svamparna ca 4 meter upp på stammen.

   Jo, en svampkurs vore inte dumt! Jag har också planerat gå en sådan.. men alltid nästa år..

 3. Agneta says:

  Härlig samling. Tänk så många gånger man blivit LURAD i skogen av alla gula löv som fallit. Man rusar till den stora samlingen av gula kantareller… Tror man…

 4. Marianne says:

  Vilken önskedröm om kantareller kunde växa sådär!!:)
  Ser verkligen ut som en sjungande liten kör, kul bild!…..undrar vad dom sjunger?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s