På hemmaplan igen

Ja, så var man tillbaka då efter en veckas gästbloggeri hos Kravallslöjd. Det är ju alltid lite pirrigt att lämna sin bekvämlighetszon, men nyttigt. En kul grej med det hela är att äventyret gav mej verkliga anledningar att smått fundera över skapande som fenomen. Vad är det vi håller på med?? Ja, jag säger vi eftersom jag kan behöva hjälp att bena upp och reda lite ordning i ämnet. Det är ju så stort och komplext att min Puh-hjärna inte räcker till (dessutom är den så subjektiv som bara hjärnor kan vara..).

Ja, har du några funderingar du vill lufta angående skapande, kreativitet eller dylikt, är ordet fritt!! Till exempel.. vilka behov tillfredsställs? Vad är kreativitet? Hur uppstår idéer? Är skapande alltid av godo för de närmaste och din nästa? Varför är det så svårt att inte låta bli? etc

För egen del var veckan sannerligen produktiv. Här är en liten redovisning av vad som åstadkoms:

hängsmycke messmörHängsmycke av bl a en tub tom på messmör 

pusselörhängen Örhängen av pusselbitarpusselhalsbandHalsband av pusselbitar

ängelörhängenÖrhängen av pärlemorknappar, pumptvålsförpackning och metalltråd

kamel m ljusLjusstake av leksakskamel

Jo, skulle du vilja läsa inläggen finns de här:

Idéuppkomster och lite annat

Konstruktören

Utmaningar

..och slutligen..

Ja, och tack Mimmi och Emma för kommentarerna. Försökte svara men kom inte vidare “i systemet”. Och Mimmi, det känns betryggande att ha kontakter i den undre (loppis) världen. Svänger förbi vid tillfälle, men förstår att det måste bli en vardag. Ha det bäst! /Pia

Advertisements
This entry was posted in Återbruk, Bladmetall, Pusselbitar, Smycken and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to På hemmaplan igen

 1. Agneta says:

  Jag tror att nästan alla människor har behov av att skapa. Sedan kan det ge sig till känna på olika vis. Matlagning, bakning, trädgårdsarbete eller något framför datorn… En del får utlopp för det i det arbete de valt. andra behöver ha en motvikt på fritiden till det de sysslar med på sitt arbete. Ha de gott!

 2. hennihenni says:

  Ah, det förklarar radioskuggan! Vilken produktion, halsbandet var ju urtjusigt. De djupa frågorna får jag fundera på ett tag till..

 3. Miri says:

  Ah, undrade just, hade glömt ditt gästframträdande. Nu har jag läst dina inlägg där, kul att få lite mer inblick i hur du är funtad, du brukar inte vara så pratig i dina egna inlägg. Angående vår skaparlusta, så kan man ju (ifall man tror att det ligger nån sanning i den där Boken) hänvisa till att Gud(innan) skapade oss till sin avbild och då var det väl just skaparlustan som vi ärvde i första hand (och den där virriga personligheten som hos oss brukar benämnas med en bokstavskombination). Hur som helst var det ju dom kreativa av våra förmödrar som tog oss ut ur grottorna och såg möjligheterna i problemen, så det var dom som klarade sig bäst och överförde den där genen till sina efterkommande. Å andra sidan har nu mänskligheten blivit så kreativ att man ibland önskar sig tillbaks till den där grottan.
  Dina pusselbitsörhängen var roliga – dom ser ut som ett par grottmänniskor som just upptäckt att dom delar grotta med en björn!

 4. Åse says:

  Jag vet varför jag stundtals får sån skaparlust. Jag MÅSTE få göra något och se ett färdigt resultat i motsats till mitt arbete med människor där mitt bidrag kanske inte syns alls eller om sådär en tio år.

 5. Marianne says:

  Vilken idéspruta du är! Läckra grejer:)
  Var in en liten sväng en av de första dagarna, får gå tillbaka och läsa igen lite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s