Ännu mera ris

För några veckor sedan hade jag föreställningen att påsken var en rätt tråkig pysseltid. Nu har jag ändrat uppfattning på den punkten och tycker i stället att det är en rätt rolig tid för skapande. Ris kan väl sägas vara huvudtema detta år och kanske har det att göra med att det har kalhuggits runt knuten och gjorts plats för husbyggen, med följden att “min” väg till skogen har kantats av högar med ris och stammar staplade på längden. Allt som oftast har därför sekatören medvetet tyngt fickan, när som stegen styrt åt just det hållet.  Ris har således hittat hem till mig i omgångar.

Ja, så här följer alltså årets ris nummer tre..

påskris m hinkägg

.. med blommor av servetter, hinkar av kaffekapslar – vars handtag är gjorda av bindtråd från trädgårdsavdelningen och bitar av sladden till ett par trasiga hörlurar, samt innehållande ägg gjorda av trolldeg. Vidare är kaninerna tillverkade av en tub lättmajonnäs och sammantaget går det förstås att också klassa detta ris som återbruk!

PS nu har jag bara ett obloggat ris kvar på tillväxt här hemma, men det får nog bli det sista för i år.. bilder kommer så småningom.

Advertisements
This entry was posted in Påsk and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ännu mera ris

  1. Vilka underbara återbruks ris du har gjort Lopplisa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s