Liten rönnbärskrona

rönnbärskrona
Från tanke till handling. Var bara tvungen att testa. Så det var sjuttsingen inte annat att göra än att stolpa ut i naturen, plocka rönnbär och därefter torka bären något i ugnen så att de inte skulle vara för mjuka att hantera. Vidare formade jag bitar av najtråd till ringar och virade blomtejp runt desamma. Sedan trädde jag de något torkade rönnbären på tråd, fäste i ringarna och knöt samman ändarna nertill. Slutligen hängde jag upp den lilla färdiga kronan i bomullsgarn.

Hur stor den är? Cirka 10 cm från högsta till lägsta bär. Och inte är jag oroad för rönnbärens förfall vid torkning. Se bara här:

rönnbärskrans ett årEtt år gamla bär i krona. Fina och torra som snus! Jag gillar när bären skrumpnar och skiftar i färg.

PS. Beskrivning till kransen här ovan hittar du här.

Advertisement
This entry was posted in Rönnbär och nypon and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Liten rönnbärskrona

 1. Therese says:

  Fantastisk!! Du er altså så flink. Jeg har kost meg med bloggen din og berundret alt det fine og unike du har lagd av sitrusfruktene, jeg har bare vært i dårlig form og har ikke lagt igjen noen ord.

  God helg, kjære deg!

 2. Fiff says:

  Mycket tjusigt!

 3. Miri says:

  Vicken söt liten “kristallkrona”! Rönnarna bågnar ju verkligen av bär i år, så varför inte slå till med en kristallkrona i full storlek också, när nu pärlorna är gratis?

  • lopplisa says:

   Jovars! Det blir till att sno på i så fall! Pärlorna håller på att ruttna på flera håll, vad det verkar, men till en fulllstorskrona går det säkert att vaska samman! Undrar just hur det ser ut uppe hos dej??

   • Miri says:

    Jo, här har hösten nu spurtat iväg så det är inte så mycket kvar av färgprakten (fast rönnbären finns kvar). Vore inte helt fel med lite snö nu så det blev lite ljusare, men än är det några plusgrader så ikväll var det en helt och hållet blöt nederbörd som kom (till Stellas förtjusning, konstiga katt).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s