Julkulor i pappersåterbruk

papperskula

Beskrivning till denna typ av papperskula finns lite varstans på nätet, så varför göra en ny liksom??? Själv höll jag mej till Annas beskrivningAnnas Jul för att få till grunden och så freestajlade jag på det.

Kulan till vänster gjordes av reklamblad, metalltråd och en snutt garn. Kulan till höger innehåller reklamblad, boksidor, tusch från pennor, lim, metalltråd, en snutt garn och lite blingbling. Ja, nu gör ju det dunkla novemberljuset att blingblinget knappast blänker på bild, men i verkligheten är det en annan femma.

Nåväl, för den riktigt hängivne julentusiasten kan annars denna vara rekommenderas:

pepparkakstval

 

Inköptes på Rusta igår…

Advertisement
This entry was posted in Jul and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Julkulor i pappersåterbruk

 1. Miri says:

  Haha, smakar tvålen pepparkaka också? I så fall bör man väl hålla den utom räckhåll för barnen. Själv har jag en duschcreme med choklad och apelsindoft, man luktar som en pralin efter duschen, hehe. Kul kulor, kan jag tänka mej att göra både som jul- och åretruntdekoration. Tittade just i pappersåtervinningen och gjorde en återvinning i detta syfte.

  • lopplisa says:

   Hahaha.. Tycker nog att tvålen mer doftar av kolasås än pepparkakor, om jag ska vara ärlig… hur det nu är med smaken låter jag vara oprövat. Nä, inget om man har små barn eftersom tvåldrickande faktiskt kan ge bubblor i lungorna och det är ju farligt.

 2. Freja says:

  Om vi hade julgran hade jag direkt börjat tillverka kulor, men här är granen bortplockad av barnen som får bestämma vår jul. Och lika glad är mamman!

 3. Therese says:

  Så søte! Det er så fint å besøke bloggen din. Her er det alltid så mye fint og du har din egen fine vri på alt du lager.

 4. Annika GW says:

  Kulan till höger är ju väldigt snygg! Men tvålen känn lite mer tveksam fast samtidigt varför inte!!! / Annika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s