Glasburkspynt för fönstret

glasburksgardin
Ja, det här är ingalunda någon ny kreation, jag gjorde den i våras. Plättlätt! Stadig pinne från skogen att använda till gardinstång, järntråd, glasburkar, grus och värmeljus. Själva pinnen klykar i f d gardinstångens upphängningsanordning, men saknas sådan, är det ju bara att använda lämpliga krokar från diversejärnvaruhandeln (ja, för några renodlade järnaffärer med annat än standardsortiment i spik- och skruvväg, vet i sjutton om de finns kvar. Synd!).

Advertisement
This entry was posted in Återbruk, Glasburkar, Metalltråd and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Glasburkspynt för fönstret

 1. Miri says:

  Bra idé, jag vågar ju inte ha ljus stående på bord och bänkar med risk för att ostyriga kattsvansar sätter eld på hela huset.
  Jag sparar ju på en del glasburkar och vill gärna använda dom sådär avskalade och opyntade, men då är det ofta en del kletiga klisterklattar kvar efter etiketterna. Har du nåt bra tips på hur man får bort det, ibland är det ju riktigt tjocka klumpar så det är svårt med bara lacknafta.
  Och det där med renodlade specialbutiker – apoteken har ju totalt spårat ur! Om man inte är helt koncentrerad kanske man glömmer bort att det var medicin man skulle hämta ut, och kommer hem med schampo och tuggummi istället.

 2. lopplisa says:

  Haha, ja, vad är det som händer? Dessutom är det ju bara samma varor, varumärken överallt! Det här med oligopol är ju himla tråkigt. Vaddå, mångfald?

  När det gäller etiketter, jublar jag när de bara glider av burkarna av sig själva i varmt vatten. Fram för fler sådana! Annars gäller det att skrapa/skära bort klumpar och envisa etiketter med kniv, m a o bråka sig till ett gott resultat. Själva glaset ju brukar inte ta stryk.

 3. Tyg och otyg says:

  Här i Falun där jag bor finns det faktiskt en järnhandel (eller egentligen lite kombinerad järn-/bygg-/färg- och hemelektronikaffär) som har diverse skruvar, muttrar och bultar på lösvikt! Som lördagsgodis, fast mer hårdsmält. Tänker alltid på barnboken Hur är gott, sa Oskar, när jag går där och plockar i min påse. 🙂
  Och till limrester brukar jag använda kemiskt ren bensin. Funkar oftast bra, fast man kan behöva gnugga ett tag och ibland göra om det igen om det är mycket lim.

 4. Nä men… Du är tillbaka!!! Varmt välkommen, har saknat dig!! Och vilka fina saker du visar. Såååå kul att återse inlägg från dig!

 5. Vajb says:

  Fint sätt att använda glasburkar på! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s