Fler A5-mappar av LP-omslag

Ja, jag fick aningens blodad tand och gjorde två mappar till! Största skillnaden är att lp-omslagen till dessa var betydligt tunnare och vekare, så första sidan förstärktes. Jag använde också vävtejp i stället för washi, då den är starkare och jag gjorde dessutom en annan typ av “stängningsanordning”.

flera5mappar

Här syns hur pass mycket mindre A5-mappen är i jämförelse med A4.  Sååå praktiskt!!

a4a5

Och här är mallen jag har använt. Den är lätt att kopiera till rutat kollegieblock av A4-storlek och klippa ut. Sedan är det bara att rita av på omslagen och klippa ut med sax. Ryggen på skivomslaget blir förstås ryggen på mappen. Tänk köpemapp så är det enkelt att förstå hur man gör! Hm.. trodde att det skulle krylla av tutorials av detta återbruk, men jag misstog mig nog. Idén är inte ny, i alla fall inte när det gäller att använda skivomslag till A4-papper.

mallmapp

Fler bilder på Salsa-mappen hittar du här.

Lycka till!

Advertisements
This entry was posted in Återbruk and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Fler A5-mappar av LP-omslag

 1. Miri says:

  Har du samlat på snygga skivomslag just för att göra mappar, eller? Själv har jag tänkt rippa mina skivor till CD/mp3 (har köpt en usb-spelare) och hittar jag ingen vinylnörd som vill köpa skivorna så har jag nu i alla fall ett tips för återvinning av fodralen. Det kan kanske motivera mej att faktiskt ta tag i det där rippandet. Har du nån kul idé för återvinning av själva skivorna också?

 2. lopplisa says:

  Hahahaha.. Ja, jag har ju guldspray hemma, så jag tänkte göra en egen guldskiva! Pia &…. ja? Vaddå??? Måste ha ett bra bandnamn och göra en rund etikett med det. Förslag på bra bandnamn??

  • Miri says:

   Med tanke på att du gillar loppisar … “Pia & Lopporna” eller mer internationellt “Pia & The Fleas” … Kanske rentav “Pia & The Peacefleas” …?

   • lopplisa says:

    Hahaha… fina namn! Lutar åt 60-talsband, mer än något annat!! Skulle kunna passa, även om jag först hade något punkigare i åtanke!

 3. Fiff says:

  Snygg och smart! Måste komma ihåg detta 🙂
  Bugsy Malone (tror jag väl det är…) blev ju ursnygg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s