Fast i tygappsträsket

Jösses! Jag har blivit en tygapps-knargare! Det blir nog ett lapptäcke till slut.. mitt första i så fall – någonsin!! Och kanske, kanske har jag utvecklat ett litet eget sätt att göra några av applikationerna på….  stad- och dekorkanter av tygfärg kan man kanske kalla det. Ja, som på de två nedersta tillijåxisempel…

tygappar..dessutom med lite brodyr här och var. Lapparna är 10 x 10 cm stora.

Annars då? Ja, jag kan ju inte annat än att bli jäkligt glad över att det finns gott folk med stora hjärterum lite varstans i Sverige (och i Europa och i Mellanöstern) mitt i allt elände för drabbade på flykt undan krig, barbari, förtryck och fasor!  Solidaritet, säger jag bara!

Trevlig helg!

Advertisements
This entry was posted in Tyg and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Fast i tygappsträsket

 1. Jättefina! Och ja, en helg i hoppets tecken:)

 2. Miri says:

  Ja, det var nåt nytt – inverterad applikation med målade kanter! Extra snajsigt med broderi också. Bara ett par hundra lappar till så har du ett litet lapptäcke.

  Ja, du, man vet inte om man ska känna hopp eller förtvivlan. Hela situationen med inbördeskrig, IS och miljontals människor på flykt är både sorglig och skrämmande och alldeles hopplös. Hoppet ligger väl i om alla EU-länder kan enas om att ta ett gemensamt ansvar, men det verkar bli svårt – och hur många ska behöva dö under tiden. Att Danmark gör allt dom kan för att avskräcka folk från att komma dit, med annonser i syriska och turkiska tidningar om hur usla villkor som gäller för asylsökande i Danmark, det är ju helt obegripligt uselt och ovärdigt. Tyskland gör det bra och Sverige skulle kunna göra mycket mer om den politiska viljan att skapa möjligheter för dom som kommer, med boende och inte minst att ta vara på dom som kommer med utmärkta utbildningar och arbetslivserfarenhet och se till att dom snabbt kan komma i jobb. Sen tycker man ju att både USA och Kanada skulle kunna skicka några flygplan och plocka upp några tusen, dom har både plats och råd att hjälpa till. USA brukar väl annars mest hjälpa till genom att släppa bomber – och dom kan gärna bomba IS åt h**vete, men tyvärr drabbas ju oskyldiga också.
  Ja, det verkliga hoppet ligger väl hos de enskilda medborgarna som verkligen vill göra en medmänsklig insats, om de är tillräckligt många och envisa så dom kan påverka sina regeringar. Och tänk om varje svensk, eller varje eu-medborgare, skulle avstå bara 100 kr, det skulle bli väldigt mycket pengar som skulle hjälpa väldigt många människor. Det är verkligen ingen stor uppoffring.

  • lopplisa says:

   Håller med! Jag får trösta mej med att det finns hygglon på detta klot och hoppas att de är fler än både småsinta rasister och inskränkta fundamentalister (oavsett religion). Men man kan inte annat än undra hur det hela ska sluta och minst sagt matt känner jag mej av att tänka på åt vilket håll det kan barka. Läbbiga vibbar hintar ju om polariserade samhällen och motsättningar som, åtminstone jag inte har upplevt tidigare. Huvva!

 3. Snygga lappar! Det kommer bli ett fin lapptäcke

 4. Så fina. Ska bli spännande att se vad det blir till slut. Gillar färgerna. Själv tycker jag mest det blir veckigt vid applikation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s