Monthly Makers tygtyck

Halloj!

Så var Monthly Makers igång igen! Temat denna månad är avtryck och värd är Beatrice.

I slutet av januari kommer Beatrice att göra ett samlingsinlägg med allsköns tolkningar på temat, från ett otal antal bloggare, så håll utkik här, där och då.

Själv hade jag tankar på något helt annat än det som till slut tog form bland tygfärg och vid symaskinen, men snön satte stopp för de planerna. I stället blev det en necessär av återbrukat jeanstyg. Nöjd trots det? Ja, det är jag. En necessär av lite större storlek har nämligen fattats mej sedan länge och den mindre dito (också den med tygtryck!) som jag gjorde för något tag sedan.. ja, den fick raskt fötter och gick ända till Norge på export.

jeansnecessarFågelmodellen kommer från en loppad keramikljusstake som jag har hängandes i vardagsrumsfönstret och mucho recycling blev det allt, både i form av inner-, applikations- och yttertyg. Dessutom är den stadiga dragkedjan ett loppisfynd á ynka fem spänn! Som hittad alltså!!!

jeansnecessariOch så blev det lite käcka fickor inuti necessären åsså!

Jo, jag gjorde ju andra tygtryck i mitten av månaden, helt ovetandes om att jag då tangerade Monthly Makers januaritema. Här ett smakprov på dessa stämpeltryck!

skokartong4

Ja, det var alles! Ha det gott!

Advertisements
This entry was posted in Återbruk, Decoupage, Sömnad, Tyg, Tygtryck and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Monthly Makers tygtyck

 1. Vilken både supersnygg och praktisk necessär! Stora necessärer med småfickor inuti är ju de allra bästa. =) Extra roligt att du fått fågelmönstret från en loppad ljusstake och att allt är återbruksmaterial! Kanonbra!!

 2. Necessärer kan man ju aldrig ha för många.. konstigt det där att hur många men än har det aldrig någon som är lagom… Din nessesär ser rejäl ut så den kanske rymmer allt man vill ha med sig. Snygg blev den hur som!

 3. hennihenni says:

  Snyggt värre, har du sytt spets eller något runt fågeln också? Ser bra ut oavsett!

 4. Jättesnyggt och kul att kunna återbruka så mycket! Gillar att du tog fågeln från ljusstake. Större necessär behöver man alltid. Tycker alltd de är för små.

  Ang slottet från barnteckningen – Hon brydde sig inte alls. Kom inte ens ihåg att hon gjort teckningen.

  • lopplisa says:

   Tackar! Ja, en lite större necessär är inte dumt! Men nu vill jag göra en mindre också! Den jag hade försvann ju passande nog, nu när det kliar som värst i necessärsmakarfingrarna. Lagom avancerat syprojekt för mej 🙂

   Hahaha se där! Trodde upphovsmakaren skulle vara stolt som en tupp!

 5. Alicia says:

  Aaah, så fågeln är ett tryck? Ser ut som en applikation – så snyggt och jämnt gjort! 🙂 Fin detalj med kantbandet och så kul med återbruk där en ser att det är återbruk – jag gillar jeanssömmarna som får vara del av designen!

 6. Mikaela says:

  Jättefint! Och coolt påhittat med inverterad fågelapplikation 😉

 7. reaktionista says:

  Återbruk är ju fantastiskt! Imponerad över både utförandet och resultatet! Otroligt fina färger på necessären och alltså att hitta en bra dragkedja för 5 spänn är ju verkligen ett fynd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s