Liten pluska eller nått

Nä, just nu verkar jag inte få något ur händerna som inte får en släng av lite sashiko!

pluskaSom här på bild på en pluskvariant som sattes till världen med hjälp av småttiga stuvar, en singelknapp, två snuttar band och dragkedja på metervara med kläpp (här finns för övrigt en tutorial för hur man rätt enkelt kan knixa dit lösa kläppar på dragkedjor per meter).

Ja, jag var på symässan igår med syrran och hon kommenterade så gott som alla gånger jag fick gräva runt i väskan efter än det ena kortet (betal), än det andra (buss) – därav dagens akuta plusksömnad 🙂

Och plus-i-kanten för att jag inte köpte på mej en massa material på mässan! Nä, för material har jag ju redan i drivor och vallar… Eller jo, lite sytråd fick det allt bli till en billig peng, men annars köpte jag bara spolar till symaskinen (som jag ändå hade tänkt skicka efter) och några mojänger för att tillverka egen snedslå i storlekarna 12, 18 och 25 mm (á endast 20 spänn! Vilka fynd!!!).

Vad mer? Jo, så här fin är ännu tygväskan från i höstas efter både en och tre skonsamma maskintvättar!

jeanskassetvaInte en enda öljett har lossnat och ej heller har de mörkare jeanstygerna blött över det minsta till det vita tyget, vilket nog var vad jag befarade mest! Fantastiskt!

Ha det!

 

Advertisements
This entry was posted in Återbruk, Sömnad, Tyg, Väskor and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Liten pluska eller nått

 1. Miri says:

  Förtjusande pluska – ser riktigt japansk ut! Fina färgkombinationer. Ack, så sysugen jag blir, men jag måste röja färdigt först. Tur att jeansen var tillräckligt urtvättade så väskan inte blev fördärvad. Jag gjorde en gång en blunder då jag kombinerade vit trikå med klarblå plysch (bäbisstass till Tim). Det blå blödde förstås. Jag tvättade i klorin och det blå försvann – ja, hela den blå plyschen blev gyllenbrun :‑o ! Vid varje efterföljande tvätt kom mer och mer av den blå färgen tillbaks (utan att blöda). Mycket märkligt!

  • lopplisa says:

   Tack Miriam! Skumt med färgskiftningarna! Lite kameleontpigment i tyget kanske?? Här borde röjning också prioriteras, men jag tänker det nog inte högt nog, för ännu har jag inte hörsammat de indikationerna.. Det verkar i alla fall kunna vara en spännande utgrävning att ge sig på.. 🙂

 2. Det ser så proffsigt ut, allt du syr! Bra också att du gör praktiska saker. Jag hade behövt göra lite mer av just saker som kan användas.

  Håller med dig om att det är otroligt att jeansen inte har färgat av sig men de kanske var så pass urtvättade innan att det inte fanns färg kvar att blöda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s