Sockor med reflexband

Hello,

Länge sedan sist!! Så, vad har då hänt dårå? Jo, jag har slappat, njutit, jobbat, pluggat, fått en armbågsfraktur mm…

.. och nyligen stickat ett par sockor.

Allt för att jag ville skaffa sockor med tillhörande avtagbara reflexband och eftersom sådana inte finns, vad jag vet, fick jag tillverka själv. Like so:

sockor

Reflexbanden gjorde jag av skinnspill, reflexband, stark sytråd och tryckknappar. Sockorna är stickade av Järbo mellanraggi och mönstret är ett hopkok.

Uppläggningen är denna, den plättlätta hälen finns här och fuskflätorna i själva resåren upptill hittas på denna länk. För övrigt följde jag ungefär, cirka, cirka denna sockbeskrivning hos Järbo garn, i strl 37-38. Jo, och så gjorde jag knapphål i resåren förstås, för tryckknapparna och la till en “vanlig” resår vid fotleden.

Nu håller jag på att sticka ett par sockor till, i ett annat garn (man tager vad man haver..), men på dessa hamnar reflexbanden baktill. Ja, reflexbanden knäpper jag förstås av, vid byte av sockor eller innan tvätt 😀

På återseende!

Advertisements
This entry was posted in Stickning. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sockor med reflexband

 1. Helena says:

  Hej!
  Hittade en bild på din sida med en jeans tygpåse. Ser ut som att du har broderat små fina detaljer. Typ små kryp och någon stjärna. Det var sååå fint😍😍😍
  Men hur gör man?🙄
  Håller med tidigare kommentar om sittdynor borde ge ut en bok. Så fina kreativa saker du skapar.

  Ha det bäst.

  • Helena says:

   Sittdynor? ”att du” ska det stå. 😊

  • lopplisa says:

   Hej och tack så himla mycket!! 😀 😀 Ledsen att det tagit tid att svara, men är inte inne på bloggen någon vidare värst ofta.

   Hmm.. knappt jag minns hur jag exakt gjorde väskan, men har mätt lite. Själva väskan är ca 37 x 32 cm lång och bred, exklusive handtagen. Den är gjord av linnetyg, lakansväv och jeansbitar. Jeansrutorna är ca 6 x 6 cm stora. Mitt på varje jeansruta satte jag en liten öljett och förmodligen tröttnade jag ganska fort på det, då jag sedan broderade både malar och stjärnor “genom” hålet. Därutöver satte jag en liten pärla genom stjärnornas öljetthål.

   Ja, som du märker blir det inte mycket till beskrivning här inte. Det jag kan se är i alla fall att jag därefter “zigzaggade” fast rutorna på linnetyget med någon knapp centimeters mellanrum och därpå sydde jag fast remsor av lakansväv mellan alla rutorna (eftersom jag på så vis kunde gömma lite knöligheter 🙂 ) När jag sydde den här väskan var jag inte så van vid symaskinssömnad, så allt gick mest på improvisation.

   Äsch! Ledsen över att inte kunna ge någon bra beskrivning! Hoppas du fick någon klarhet i alla fall och tack än en gång för de fina orden 🙂

   Ha det fint!

   Pia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s