En saxhållare

Jag har en sax med spjutspetskompetens. Det är en vass rackare utan pardon när som ett stackars lår eller dylikt råkar hamna inom donets spetsigaste räckhåll.. eller tja, åtminstone fram till nu. Från och med idag är saxen nämligen transportsäker nog att kunna ingå i vilket resekitt som helst! För som tur var hade sonen en plastmapp som skulle kasseras, just som jag sjösatte projektet “att sy en saxhållare” och jo, visst ville jag ha mappen.

I mina kretsar brukar folk höra sig för om jag vill ha det i “materialväg” som annars skulle hamna i soporna eller på tippen. Och ofta tackar jag ja, till det mesta 🙂

Nåväl, här är då saxhållaren av diverse återbruk, lite loppat och av annat krafs som fanns i mina gömmor. Nyköpes (för en längre tid sedan) är bara sy- och den bruna lintråden.

saxh

Bitar av plastmappen isolerar förstås saxens vassa delar och är inneslutna i tyglagren. Allt är sytt för hand, under blodsutgjutelse. Mitt högra långfinger beklagar att den enda fingerborg jag äger alltid är på rymmen när den behövs som mest. Aj! så ont det gör att gång efter annan köra in nålsögat på exakt samma ställe, på exakt samma fingertopp. Ja, den som ofrivilligt testat, vet hur det är..

saxhaAnnars är det verkligen en sann glädje att sy för hand. Det borde göras oftare!!

Och i och med saxhållarens tillblivelse kan jag nu “bocka” för återbruksrutan på den “spelplan” jag följer i årets Sybingo!! 🙂

sybingo34.jpg

Ha det!

Advertisement
This entry was posted in Återbruk, jeansåterbruk, Jeanstyg, Sömnad. Bookmark the permalink.

4 Responses to En saxhållare

  1. MarveW says:

    Jag är så vanligt grymt imponerad. Idéen är ju superbra. Och så snygg.

  2. Laila says:

    Snyggt etui och alltid härligt när man kommer på bra lösningar på problemen. Handsömnad tycker jag är rogivande även om det man gör är av typen tråkjobb, som att sy i hankar och sånt.
    Skulle behöva göra nåt etui till min lilla “fårsax”. Den har inte så vassa spetsar direkt men den är alltid “öppen” så det är lätt att det händer olyckor för det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s